Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el Calvé Slechts 3% vet Mayo
    • peper
    • 2 el bieslook (vers en fijngehakt)
    • 2 el verse kervel
    • 2 el witte wijnazijn
    • 4 kleine eieren (ca. 50 g/stuk)
    • 4 sneetjes ciabatta brood
    • 2 el olijfolie
    • 0.25 sla
    • 100 g gerookte zalm
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng de mayonaise met de bieslook en kervel en voeg naar smaak peper toe.
  2. Breng in een hapjespan een flinke laag water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren in 4 kleine bakjes of kopjes, laat ze voorzichtig in het kokende water glijden, zet het vuur laag en pocheer ze 3 tot 4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze even in een schaal met warm water.

  3. Bestrijk de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster ze in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Beleg ze met de blaadjes sla en de gerookte zalm. Bestrooi met wat peper.

  4. Dep de gepocheerde eitjes droog met keukenpapier en leg ze op de zalm. Schep tot slot de kruidenmayonaise over de eitjes.
  5. Serveertip: de bruschetta kan worden gegarneerd met bieslook of andere verse kruiden. Voor een kleiner hapje is het handiger de eieren te koken in plaats van te pocheren en ze te halveren. Gebruik kleine sneetjes stokbrood in plaatst van ciabatta. Serveer op minischoteltjes.

  6. Variatietip: in plaats van kleine eitjes kunnen ook iets grotere eieren gebruikt worden. Pocheer ze 1-2 minuten langer.

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!