Bruschette met auberginekaviaar

Bruschette met auberginekaviaar

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bruschette met auberginekaviaar

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • snufje zout & peper
    • takje peterselie
    • 1 aubergine
    • scheut olijfolie
    • 8 ansjovis filets
    • 1 el Griekse yoghurt
    • 1 citroen sap en rasp
    • oud stokbroodje of hard puntje (in 8 sneetjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk het brood met olijfolie, leg de sneetjes op een rooster en bak ze in het midden van de oven goudbruin en knapperig. 

  2. Grill de aubergine in ca. 15 minuten boven matig vuur van een gaspit (of gril in de oven.) Draai af en toe rond tot de schil zwartgeblakerd ziet. 

  3. Schep het vruchtvlees eruit, besprenkel dit met citroensap en roer de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Schep een lepel auberginekaviaar op elk toastje en garneer met een ansjovisfilet, peterselieblad en citroenrasp.