Brusselse wafel met zwarte bessencrème en kokosschilfers

Brusselse wafel met zwarte bessencrème en kokosschilfers

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Brusselse wafel met zwarte bessencrème en kokosschilfers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handjevol kokosschilfers
    • 1 tl kardemompoeder
    • 150 g margarine (gesmolten)
    • 1 tl gemberpoeder
    • 250 g
    • 4 el
    • 1 snufje zout
    • 250 g zwarte bessen
    • 20 g
    • 375 ml lauwe melk
    • 3 scharreleieren, gescheiden
    • 450 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Dit recept is voor 12 wafels.
  2. Roer de gist door de lauwe melk. Klop de eierdooiers los en meng het gistmengsel erdoor. Zeef de bloem erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de gesmolten margarine toe en meng goed.

  3. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep dit voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft. Laat het beslag 20 minuten rusten op een warme plaats.

  4. Kook ondertussen de zwarte bessen met de kokossuiker op een zacht vuurtje tot compote en laat afkoelen. Roer de ricotta los met gemberpoeder en kardemompoeder en schep de zwarte bessen door het mengsel.

  5. Verwarm de wafelijzer op de hoogste stand, schep er een portie beslag in, en bak de wafels krokant.

  6. Serveer met zwarte bessencrème en werk af met kokosschilfers.