Simpele kip kerrie met rijst

Simpele kip kerrie met rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Simpele kip kerrie met rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 l kippenbouillon
    • 1 scheut kookroom
    • peper en zout
    • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (600 g)
    • 1 el kerriepoeder
    • 2 tenen knoflook
    • 300 g
    • 2 el
    • 2 kipfilets
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Fruit de knoflook aan in wat olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en roerbak deze tot ze gaar zijn. Zet ondertussen water op en kook de rijst gaar. Voeg de roerbakgroenten toe aan de kip en bak deze mee.

  2. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe en bak mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.

  3. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een saus ontstaat. Als de saus te dik is, kun je nog een beetje bouillon toevoegen.

  4. Maak de saus nog wat romiger door een scheutje kookroom toe te voegen. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!