Stamppot met zalm

Stamppot met zalm

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stamppot met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje bieslook (fijngehakt)
    • 150 g gerookte zalm in stukjes (gebruik eventueel gewoon snippers)
    • 400 g gesneden andijvie
    • 300 g
    • 1 zout en zwarte peper
    • 200 g hüttenkäse
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken)
    • 200 g tuinerwten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water met zout in 20 minuten gaar en voeg de laatste 5 minuten de tuinerwten aan de pan toe.
  2. Verhit een wok, was de spinazie en snijd grof. Bak de spinazie met aanhangend water 2 minuten al omscheppend om, tot de spinazie net is geslonken.
  3. Giet de aardappelen en de doperwten af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  4. Voeg de zalmstukjes, spinazie en andijvie toe aan de aardappelen in de pan.
  5. Zet het deksel erop en laat 5 minuten doorwarmen. Stamp het mengsel grof, voeg de hüttenkäse en de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg, als de stamppot te droog is, wat kookvocht toe.
  6. Dit recept is voor 4 personen Aantal kcal: 388 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!