Bulgursalade met geroosterde aubergine en feta

Bulgursalade met geroosterde aubergine en feta

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bulgursalade met geroosterde aubergine en feta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 aubergines
    • 1 tl raz el hanout
    • 250 g (afgespoeld)
    • 3 geroosterde paprika’s (gesneden)
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • 200 g (verkruimeld)
    • 3 takjes (grof gesneden)
    • scheutje olijfolie
    • snufje zout en peper
    • 4 el olijfolie extra vergine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in parten. Meng 4 eetlepels olijfolie met de specerijen en bestrijk hiermee de aubergine. Verwarm de oven op 200 °C en rooster de aubergine in 20 minuten gaar en bruin. Kook de bulgur ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng de paprika met 4 eetlepels olijfolie extra vergine en de knoflook. Pureer met een staafmixer. Voeg wat water toe als het te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Meng de bulgur met de paprikadressing en de tomaatjes. 

  3. Snijd de aubergine wat kleiner en verdeel over de salade. Bestrooi met de feta en wat peterselie. Besprenkel met nog wat olijfolie extra vergine naar smaak.

  4. Tip: je kunt in plaats van bulgur ook couscous gebruiken. Bulghur heeft iets meer bite. Wil je letten op extra vezels dan kun je volkorenvarianten gebruiken.

  5. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Misschien vind je dit ook wel lekker!