Burger met gehakt en krab

Burger met gehakt en krab

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Burger met gehakt en krab

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl suiker
    • 4 el
    • limoensap
    • 1 komkommer (in dunne schijfjes of linten)
    • 1 el mosterd (of wasabipoeder)
    • olijfolie (voor het bakken van de burgers)
    • 1 el vissaus
    • 1 el licht zoute sojasaus
    • 2 blikjes krabben (à 170 g, uitgelekt)
    • 4 el Hellmann's mayonaise
    • 500 g
    • 1 el sesamzaad (kort geroosterd in een droge koekenpan)
    • 4 hamburgerbroodjes (gehalveerd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng in een kom het gehakt met de vissaus, suiker en peper. Vorm er 4 hamburgers van en zet ze afgedekt opzij. 

  2. Meng de krab met 2 eetlepels mayonaise en breng op smaak met limoensap. Meng in een kleine kom de rest van de mayonaise met de yoghurt, de mosterd (of wasabipoeder) en de sojasaus. Zet alles opzij tot gebruik.

  3. Gril de hamburgers op een gloeiendhete grillpan of barbecue tot de gewenste gaarheid. Gril ze 3 minuten aan beide kanten. 

  4. Gril ook de hamburgerbroodjes met de open kant naar boven onder een voorverwarmde grill of op de grillplaat.

  5. Smeer de wasabimayonaise op beide open zijden van de broodjes.
  6. Beleg de onderste helft van het broodje met komkommer, de hamburger, een beetje krabsalade en nog wat komkommer. Bestrooi met de sesamzaadjes.

  7. Aantal kcal: 500 kcal p.p.