Burger met tandoori-kip

Burger met tandoori-kip

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Burger met tandoori-kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 komkommer (in flinterdunne plakjes)
    • 2 el sushi-azijn
    • 400 g kipfilets (horizontaal in dunne plakken gesneden)
    • 8 el
    • 8 takjes (fijngehakt)
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 4 broodjes (harde bolletjes)
    • 1 kropsla (8 blaadjes zijn voldoende)
    • 3 el tandooripasta (potje)
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de komkommer met de azijn. Voeg wat zout en peper toe en zet apart.
  2. Meng de kip met 4 eetlepels yoghurt, de tandooripasta en de helft van de koriander en laat 30 minuten staan. Langer kan ook maar zet alles dan terug in de koelkast.
  3. Meng de rest van de yoghurt met de rest van de koriander en de knoflook. Houd apart.

  4. Gril de kip kort op een goed hete barbecue of een grillpan. Het gaat erom dat er meteen een mooie grillstreep en –smaak aan de kip komt, maar de kip mag niet uitdrogen. Dus houd het kort.

  5. Snijd de broodjes door. Beleg de onderkanten van de broodjes met sla, komkommer, de kip en de yoghurt. Bedek met de andere helft van het broodje.
  6. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Misschien vind je dit ook wel lekker!