Burger met zoete speklap en atjar

Burger met zoete speklap en atjar

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Burger met zoete speklap en atjar

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 speklapjes (ca. 75 g per stuk)
    • 3 el ketjap manis
    • 1 el gembersiroop
    • 4 broodjes (harde bolletjes)
    • 1 kropsla (8 blaadjes zijn voldoende)
    • 4 el atjar (potje)
    • 4 el Helmann's mayonaise
    • handje kroepoek
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng de speklap met de ketjap en de gembersiroop. Laat 30 minuten marineren (of langer, maar zet alles dan terug in de koelkast).
  2. Bak de speklap in een grote koekenpan op laag vuur 15 minuten. Zet het vuur hoger en bak in nog 5 minuten rondom goudbruin en krokant. Neem de speklap uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de broodjes doormidden en beleg met sla, atjar, het krokante spek, mayonaise en wat kroepoek.
  4. Tip: houd je van pittig? Voeg wat sambal toe aan de marinade van het vlees of meng sambal door de mayonaise.

  5. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen