Caesar salad

Caesar salad

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Caesar salad

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de kipfilet:

    • 2 kipfilets
    • 2 eieren
    • paneermeel
    • 1 klontje margarine
  • Overige ingrediënten salade:

    • 100 g
    • 0.5 ciabatta (of stokbrood, mag ook 2 dagen oud zijn)
    • 100 g (veldsla)
    • 2 kroppen
    • 1 bakje tomaatjes (cherry- of kerstomaatjes)
    • 8 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Voor de dressing:

    • 4 el Calvé mayonaise
    • 4 el
    • 4 el Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 el worcestersaus
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. 

  2. Breek een ei in een diep bord, kluts goed los en haal de kipfilets door het eimengsel. Doop de kip in het paneermeel en zorg dat de kipfilet goed is bedekt. Snijd een plakje margarine af en leg dit bovenop de kipfilet.

  3. Doe de kipfilet in een ovenschaal en zet deze ca. 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het brood in kleine stukjes en doe dit na de 35 minuten bij de kip in de oven. Bak het brood 5 minuten mee, zodat de kip in totaal 40 minuten in de oven ligt.

  4. Snijd de bacon in kleine stukjes en bak krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

  5. Was de veldsla en de little gem sla. Trek de veldslablaadjes los van de 'wortel' en snijd de little gem in dunne reepjes. 

  6. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kip in kleine stukjes. Verzamel nu al de ingrediënten op een bord en hussel losjes door elkaar.

  7. Mix voor de dressing de mayonaise, citroensap, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en worcestersaus goed door elkaar. Schenk de dressing over de salade en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Misschien vind je dit ook wel lekker!