Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette

Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 krop andijvie (klein)
    • 2 teentjes
    • 1 citroen
    • 2 plakjes witte broden (oud)
    • worcestersaus
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 el (Parmezaanse)
    • 4 kipfilets
    • 4 eieren
    • 4 ansjovisfilets
    • 4 el sesamzaadjes (geroosterd)
    • 2 kroppen (kleine kroppen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in kwarten.

  2. Snijd de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze door de sesamzaadjes. Bak ze in olijfolie.

  3. Snijd het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng de helft ervan met 3 eetlepels olijfolie en bak er het brood krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Meng het citroensap met de rest van de knoflook, de ansjovisfilets en enkele druppels Worcestershiresaus. Leng aan met olijfolie en mix tot een dressing.

  5. Spoel en droog de sla en de andijvie. Scheur ze in reepjes en verdeel ze over de borden. Leg er de kip en de eieren bij. Besprenkel met de dressing en werk af met Parmezaanschilfers en croutons.

Misschien vind je dit ook wel lekker!