Cakejes met roomkaastopping

Cakejes met roomkaastopping

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Cakejes met roomkaastopping

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak (op kamertemperatuur)
    • 200 g witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 200 g
    • 2 tl
    • 200 g verse roomkaas
    • 100 g
    • 1 el citroensap
  • Extra benodigdheden:

    • 12 bakvormpjes of muffinvormpjes
    • taartgarnering naar keuze
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.

  2. Klop met een mixer de margarine met de suiker en de vanillesuiker dik, lichtgeel en romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en spatel het door het eiermengsel. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak de cakejes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  3. Roer ondertussen de roomkaas los en zeef de poedersuiker erboven. Voeg het citroensap toe en roer tot een romige crème. Verdeel de crème over de cakejes, strooi er garnering naar keuze over en serveer direct.

Ook lekker bij een high tea: Citroencake

Lees ook: Rudolp's killer brownies met pecannoten

Lees ook: 7x kidsproof gebakjes