Calzone

Calzone

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Calzone

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g (+ extra om te bestuiven)
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 1 mespuntje zout
    • 2 el olijfolie
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el vloeibare margarine
    • 350 g mager rundergehakt
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • platte peterselie (2 volle eetlepels fijngehakt + 3 takjes)
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 1 zakje rucola (75 g)
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor spaghetti bolognese
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Roer de bloem met de gist en het zout in een kom door elkaar. Voeg de olijfolie en 200 ml lauwwarm water toe en kneed met de mixer tot een soepel deeg. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30-45 minuten op een warme tochtvrije plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid.

  2. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Was en droog de peterselie en hak de steeltjes en de blaadjes fijn.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui met de knoflook goudgeel en glazig. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten al omscheppend bruin.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook 5 minuten. Neem de pan van het vuur, laat de saus afkoelen en schep de peterselie erdoor.
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).

  6. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol er cirkels van (ca. 20 cm ø). Schep de vleessaus op het midden van de cirkels en laat een rand van 2 cm vrij. Bestrijk de rand met water en vouw het deeg over de vulling heen. Druk de randen goed vast.

  7. Bak de calzones in ca. 20 minuten lichtbruin. Was en halveer intussen de cherrytomaatjes.

  8. Serveer de calzones met de tomaatjes en de rucola.
  9. Tip: voor vegetarische calzones vervang je het gehakt door bijvoorbeeld champignons, courgette en rode paprika. Verdeel er in stukjes gesneden mozzarella of verkruimelde feta over. Niet zoveel tijd? Voor een snelle variant van dit calzone recept kun je kant-en-klaar (bijv. diepvries) pizzadeeg gebruiken.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!