Cannoli met frambozen

Cannoli met frambozen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Cannoli met frambozen

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 130 g
    • 40 ml
    • 2 eieren
    • 250 g
    • olie
    • 300 g frambozen
    • 500 g
    • 1 el oranjebloesemwater
    • 2 el
    • 200 ml
    • poedersuiker
    • 3 el margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Roer de boter met 50 g suiker. Voeg de wijn, 1 ei en de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ten minste 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Klop het tweede ei los.

  3. Rol het deeg dun uit (2 mm) en snijd het in vierkanten van 8 x 8 cm. Vet cannolibuisjes (ca. 14 cm lange metalen buisjes van 2 cm Ø) lichtjes in met olie. Vouw om elk buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.

  4. Verhit de olie in een frituurpan tot 175° C. Frituur de cannoli in porties knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de metalen buisjes en laat de koekjes afkoelen.

  5. Roer voor de vulling de ricotta glad met het oranjebloesemwater, 80 g suiker en de vanillesuiker. 

  6. Klop de room stijf en spatel hem met de frambozen door de ricottacrème. Schep het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond en vul er de cannoli mee. Werk af met poedersuiker en serveer.