Champagnebavarois

Champagnebavarois

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Champagnebavarois

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 800 ml
    • 6 eidooiers
    • 6 blaadjes
    • 4 eieren (voor de biscuit)
    • 100 g (voor de biscuit)
    • 2 limoenen (geraspte schil)
    • 200 g (fijne)
    • 100 g (fijne, voor de biscuit)
    • 2 limoenen (sap)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker eraan toe. Voeg vervolgens één voor één de eidooiers toe. Meng de bloem door het beslag. 

  3. Giet het deeg in een grote rechthoekige bakvorm of in een ovenschaal en bak de biscuit ongeveer 8 minuten in de oven totdat hij gaar is. Laat even afkoelen.

  4. Breng voor de bavarois de champagne, het limoensap en 125 g suiker in een pannetje aan de kook. Laat lichtjes afkoelen. Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de room dik en lobbig. Week de gelatine in koud water.

  5. Giet de inhoud van het pannetje bij het eidooiermengsel. Roer de gelatine erdoor en meng goed. Laat afkoelen. Spatel de room erdoor, giet in een grote schaal en zet in de diepvries.

  6. Snijd driehoekjes uit de biscuit en leg ze in taartvormpjes. Schep de bavarois er bovenop. Werk af naar smaak met geraspte limoenschil en suikerfiguurtjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!