Champagnemousse

Champagnemousse

Snel klaar Makkelijk Duur

Champagnemousse

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 ml (plus wat extra)
    • 2 el gelatinepoeder
    • 75 g
    • 4 eidooiers
    • 250 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Klop de slagroom totdat er stijve pieken ontstaan.

  2. Verwarm een pan met water en meng ondertussen de eidooiers en suiker in een glazen kom. Klop tot het een lichtere kleur krijgt en meng er dan de champagne doorheen.

  3. Zet de kom op de pan met water en blijf kloppen. Doe dit tot het schuim verdwenen is en het mengsel dikker is geworden.
  4. Haal de kom uit de pan en klop nog 2 minuten.
  5. Doe 3 eetlepels champagne in een kom en voeg de gelatine eraan toe. Wacht ongeveer 5 minuten tot de champagne is opgenomen.

  6. Verwarm het mengsel tot de gelatine is opgelost.
  7. Meng de gelatine met het champagnemengsel en schep de slagroom voorzichtig door de mousse.

  8. Vul een aantal champagneglazen met de mousse en laat de glazen in de koelkast opstijven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!