Champignonrijst met vegetarische balletjes

Champignonrijst met vegetarische balletjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Champignonrijst met vegetarische balletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g champignons (in plakjes)
    • 300 g witte rijst
    • 1 pak vegetarische balletjes (à 250 g, kant-en-klaar)
    • 4 el Becel Olie Blend
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 2 el (of koriander fijngehakt)
    • 4 tomaten (in stukjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar, giet af en laat uitlekken.

  2. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Fruit de ui 1 minuut. Bak de champignons 3 minuten mee. Schep de tomaat erdoor en bak nog 4 minuten.

  3. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olie. Bak de balletjes in 4 minuten warm. 

  4. Schep de rijst door de groenten en bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper. Verdeel de rijst en de gehaktballetjes over 4 borden en serveer.

Nog zo'n heerlijk vega rijstgerecht: Gado gado met rijst

Meer food inspiratie: 8x zonder vlees of vis

Lees ook: 6x vreemde eetgewoontes van beroemdheden

Misschien vind je dit ook wel lekker!