Charlotte taart met frambozen

Charlotte taart met frambozen

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Charlotte taart met frambozen

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g frambozen (diepvries)
    • 200 ml (frambozenbier)
    • 250 ml
    • 4 el
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 ml
    • 125 g frambozen
    • poedersuiker
    • 8 blaadjes
    • 2 pakjes boudoirkoekjes (of lange vingers)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Ontdooi de eventueel bevroren frambozen. Week de gelatine in koud water. 

  2. Breng het bier lichtjes aan de kook en voeg er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Roer goed los en neem van het vuur.

  3. Klop de Griekse yoghurt los met de suiker. Voeg het opgewarmde bier en de ontdooide frambozen toe. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de frambozenmix.

  4. Bekleed een springvorm met bakpapier. Bedek de bodem met koekjes, met de gesuikerde kant naar boven. Zet de rest van de lange vingers rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.

  5. Stort de frambozenvulling op de koekjesbodem en zet minstens 3 uur in de koelkast.

  6. Neem de Charlotte taart uit de vorm en garneer met de frambozen. Bestrooi met poedersuiker en werk af met een feestelijk lint.