Cheesecake in een glas

Cheesecake in een glas

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Cheesecake in een glas

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g lange vingers (koekjes)
    • 60 ml Blue Band Iedere Dag
    • 500 g aardbeien
    • 2 limoenen
    • 250 g verse roomkaas (light)
    • 250 ml Blue Band Finesse Opkloppen
    • 85 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verkruimel de lange vingers (dat gaat heel makkelijk in een keukenmachine of staafmixer met hakmolen). Meng de koekkruimels door de margarine. Verdeel het mengsel over 8 glazen.

  2. Maak de aardbeien schoon. Houd 4 mooie exemplaren apart voor garnering. Snijd de rest in stukjes en verdeel over de glazen.

  3. Boen de limoenen schoon onder de lauwe kraan en wrijf ze droog. Rasp de groene schil eraf. Knijp of pers 2 eetlepels sap uit de limoenen. Klop het sap met de helft van de rasp en 75 gram poedersuiker met de mixer door de roomkaas.
  4. Klop in een andere kom met schone gardes de Finesse Opkloppen met 1 eetlepel poedersuiker stijf. Roer een eerste schep van de room krachtig door de roomkaas. Spatel vervolgens in porties de rest van de Finesse Opkloppen luchtig erdoor.
  5. Schep de crème in de glazen en bestrooi met de resterende limoenrasp. Zet de glazen tot gebruik in de koelkast. Halveer vlak voor serveren de 4 aardbeien en garneer het toetje ermee.

Misschien vind je dit ook wel lekker!