Chili con carne

Chili con carne

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Chili con carne

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 uien
    • 1.5 l bruine bonen (1 groot en 1 klein blik)
    • zout
    • 7 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
    • 6 tomaten
    • 1 blikje mais (optioneel)
    • 1.5 tl
    • 500 g rundergehakt
    • 0.5 tl cayennepeper
    • 4 el tomatenpuree
  • Eventueel voor erbij:

    • 1 zakje gemengde sla
    • mais
    • tomaat
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Verwarm op hoog vuur 7 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en wacht tot deze bruin kleurt. Roerbak dan de ui en het gehakt in 5 minuten bruin en rul.

  3. Draai het vuur lager en roer de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de bonen, eventueel mais, de paprikapoeder, een halve theelepel cayennepeper en 1 dl water door het gehakt. Laat het gerecht in een afgesloten pan 5 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Breng de chili con carne op smaak met wat zout en serveer eventueel met sla, tomaat en mais.

  5. Tip: vul 8 wraps of taco's met de chili con carne. Leg ze in een ovenschaal, bestrooi ze met wat geraspte, belegen kaas en verwarm ze 5 minuten onder een hete grill of in de oven. Lekker met een schep koude crème fraîche.

Misschien vind je dit ook wel lekker!