Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks

Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode uien
    • 1 tros tomaat
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • 470 g perziken uit blik
    • 1 Chinese kool
    • 1 el garam masala
    • 2 teentjes knoflook
    • 300 g witte rijst
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 8 kipdrumsticks
    • 800 ml
    • 1 el kerriepoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kipdrumsticks met olie en bestrooi de kipdrumsticks met de kerriepoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar. Bak de kerrie-drumsticks in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

  2. Breng een pan met het water en de kippenbouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de uien grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de garam masala ca. 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in ca. 3 minuten glazig. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ca. 20 minuten op laag vuur koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de rijst gaar is.

  3. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de perziken af. Snijd de perziken in blokjes. Roer de tomaten, de perziken en de Chinese kool door de rijst en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

  4. Verdeel de kerrie-kipdrumsticks en de pilav over de borden.