Chinese noedelsoep

Chinese noedelsoep

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Chinese noedelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 varkenshaas (ca. 300 g)
    • 12 shiitakes (gedroogd, van de toko)
    • 2 kippenbouillonblokjes (Knorr)
    • 1 stengel citroengras (in stukjes)
    • 4 cm (in plakjes)
    • 200 g eiernoedels
    • 2 stronkjes paksoi
    • 2 bosuitjes (in ringetjes)
    • scheutje sesamolie
    • 2 tl
    • zonnebloemolie
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de varkenshaas met zout en het vijfkruidenpoeder. Laat afgedekt 20 minuten staan.
  2. Schenk kokend water over de shiitakes en laat ze 20 minuten wellen.
  3. Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de kippenbouillonblokjes, het citroengras en de gember toe en laat 15 minuten op laag vuur trekken.
  4. Kook de eiernoedels in een andere pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de varkenshaas op middelhoog vuur rondom bruin. Laat in ca. 10 minuten op laag vuur net gaar worden.
  6. Snijd de onderkant van de paksoi en verdeel in losse blaadjes. Zeef de bouillon en voeg de paksoi, bosuitjes en shiitakes toe. Schenk het vocht van de shiitakes bij de bouillon. Warm alles even door.
  7. Snijd de onderkant van de paksoi en verdeel in losse blaadjes. Zeef de bouillon en voeg de paksoi, bosuitjes en shiitakes toe. Schenk het vocht van de shiitakes bij de bouillon. Warm alles even door.
  8. Verdeel de noedels over 4 kommen. Verdeel de bouillon met de shiitakes en paksoi erover. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de kommen. Besprenkel met sesamolie en serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!