Chocolade-hazelnoot kussentjes

Chocolade-hazelnoot kussentjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Chocolade-hazelnoot kussentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 60 g
    • 1 ei
    • 200 g
    • 160 g chocolade-hazelnootpasta
    • 100 g pure chocolade
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes samen met suiker en 1 snufje zout tot een romige mix.

  2. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg als laatste de tarwebloem toe en spatel dit door tot een glad deeg.
  3. Leg het deeg op bakpapier of op een met bloem bestoven werkbank en rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm dikte. Snijd het deeg in langwerpige rechthoeken (ca. 5 x 10 cm).

  4. Schep met een lepel wat chocolade-hazelnootpasta op het deeg en vouw het deeg dicht.
  5. Druk de randen van het deeg dicht met een vork. Leg de chocolade-hazelnoot kussentjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de kussentjes 12 tot 15 minuten  in de voorverwarmde oven, tot ze licht bruin gekleurd zijn.

  6. Laat ze vervolgens afkoelen. Smelt voor het versieren van de kussentjes een beetje chocolade in een magnetron of au bain Marie.

  7. Versier de chocolade-hazelnoot kussentjes met de gesmolten chocolade (maak bijv. strepen).