Chocolade kersentaart

Chocolade kersentaart

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Chocolade kersentaart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 225 g witte basterdsuiker
    • 7 el
    • 250 g kersen zonder pit (1 pot)
    • 1 zakje glazuur (chocolade)
    • 50 g bigarreaux kersen
    • 375 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 6 eieren
    • 355 g
    • 1 zakje bakpoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestuif de rand van de springvorm met bloem. Bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Breng 125 ml water met de suiker, de cacaopoeder en de margarine aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Splits intussen de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en dof glanzend. 

  3. Voeg 340 g bloem, het bakpoeder, de losgeklopte dooiers en 125 ml koud water aan het afgekoelde margarinemengsel toe en roer alles goed door. Spatel het chocolademengsel met de uitgelekte kersen voorzichtig door het eiwit en spatel. 

  4. Doe het over in de vorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten bruin en gaar. De taart is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt.

  5. Laat de taart op een taartrooster helemaal afkoelen.

  6. Snijd de bigarreaux in stukjes. Smelt intussen het chocoladeglazuur en verdeel het over de taart, garneer met de bigarreaux.