Chocolade muffins 'Vers geplant'

Chocolade muffins 'Vers geplant'

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Chocolade muffins 'Vers geplant'

Ingrediënten voor 9 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
    • 100 g
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 100 g pure chocolade
    • 250 g zelfrijzend bakmeel
    • 40 g
    • 125 ml
    • 150 g
    • 15 g
    • 9 kleine marsepeinen worteltjes
  • Extra nodig:

    • terracotta potjes (ca. 5,5 cm hoog, 7 cm ø)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Spoel de terracotta potjes schoon en zet ze op een bakplaat. Mix met een handmixer de margarine met de suiker en 1 zakje vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe.

  2. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel, 25 g cacaopoeder, 1 snufje zout en de melk door het beslag. Hak de chocolade grof en spatel ook deze door het beslag. Vul de terracotta potjes met het beslag en bak de chocolade muffins vervolgens 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de muffins vervolgens goed afkoelen.

  3. Meng ondertussen in een kom de roomkaas met de poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker en 15 g cacaopoeder. Verkruimel 3 van de 12 chocolademuffins. Besmeer de overige 9 muffins met het roomkaasmengsel en bestrooi ze met de verkruimelde chocolademuffins, druk dit licht aan. Versier de potjes als laatste met de marsepeinen worteltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!