Chocolade pepernoten

Chocolade pepernoten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Chocolade pepernoten

Ingrediënten voor 25 personen
  • Ingrediënten

    • 1 chocoladereep (donkere/lichte/witte)
    • 1 tl
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 100 g lichtbruine basterdsuiker
    • 1 snuf zwarte peper
    • 225 g zelfrijzend bakmeel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef het bakmeel met de kruiden en de peper in een kom. Meng de margarine en de suiker door elkaar. Dat gaat goed in een keukenmachine maar kan ook met de mixer of met de hand. Voeg het meelmengsel toe en meng nog kort door.

  2.  Je hebt nu een kruimelig deeg. Kneed er op het werkblad snel een soepel deeg van door er beetje bij beetje wat theelepels koud water aan toe te voegen.

  3. Je voelt vanzelf wanneer het goed is: het deeg is soepel, niet plakkerig. Je kunt het deeg in plasticfolie in de koelkast bewaren, of meteen verwerken.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem steeds een klein plukje van het deeg en rol tot een balletje van ongeveer 1 cm. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

  5. Leg ze niet te dicht bij elkaar want ze worden nog wat groter. Bij een gewone oven heb je aan twee bakplaten genoeg. Druk ze een klein beetje plat en bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
  6. Voor de chocolade topping: als je de pepernoten wilt bedekken met chocola smelt je één reep witte chocola (in stukjes gebroken met drie eetlepels water au bain-marie). Schep wat chocola over de pepernoten en laat ze afkoelen op bakpapier.

Misschien vind je dit ook wel lekker!