Chocoladebrokken met een tiwst

Chocoladebrokken met een tiwst

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Chocoladebrokken met een tiwst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 limoen (rasp van een halve)
    • 2 el roze peperbessen
    • 1 tl serehpoeder
    • 45 g pistachenootjes (grof gehakt)
    • 2 el zilverpilletjes
    • 2 el groene en blauwe decoratiesuiker
    • 450 g
    • 45 g hazelnoten
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Chocoladefans beginnen te watertanden bij het lezen van dit recept. Imponeer je gasten op pakjesavond met deze chocoladebrokken van witte chocolade met pistachenoten, hazelnoten, roze peperbessen, limoenrasp en zilverpilletjes. Kortom: chocoladebrokken met een twist!
  2. Tijd: 15 min. + 2 uur opstijven
  3. Zo maak je het!
  4. Bekleed drie platte bakjes met aluminiumfolie.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
  6. Breng in een ruime pan een laag water aan de kook en zet er een passende kom of vuurvaste schaal op zonder dat deze het water raakt. Smelt hierin al roerend de chocolade. Verdeel twee derde ervan over twee bakjes. Bestrooi het ene bakje met de pistachenoten, de limoenrasp en het decoratiestrooisel en het andere met de hazelnoten en de zilverpilletjes. Zet een uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Roer het serehpoeder door de rest van de chocolade, schenk het mengsel in het laatste bakje en bestrooi dit met de peperbessen. Laat opstijven.
  8. Verwijder het folie en breek de chocolade in stukken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  9. Verpakken: stapel de brokken per soort in een papieren cakevormpje en zet vast met keukengaren. Verpak de stapeltjes eerst in aluminiumfolie en daarna in cadeaupapier.
  10. Bron & beeld: Colette Beyne, Judith Baehner en Rob van der Vet