Chocoladecake met gedroogd fruit

Chocoladecake met gedroogd fruit

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Chocoladecake met gedroogd fruit

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 4 el
    • 200 g
    • 100 g
    • 330 g
    • 1 zakje bakpoeder
    • 0.5 el cacaopoeder
    • 2 eieren
    • 50 g gedroogde abrikozen (voor de vulling)
    • 50 g gedroogde pruimen (voor de vulling)
    • 265 g abrikozenjam (voor de vulling)
    • 60 ml (voor de vulling)
    • 30 g rozijnen (voor de vulling)
    • 150 ml (voor het glazuur)
    • 200 g pure chocolade (voor het glazuur)
    • 50 g margarine (voor het glazuur)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de gedroogde abrikozen en pruimen in stukjes, doe ze met de rozijnen in een kommetje, overgiet met warm water en laat het fruit 10 minuten staan. Laat uitlekken en meng met de confituur en de cognac of likeur. Laat ongeveer 2 uur staan.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  3. Doe de honing, melk, suiker en boter in een steelpannetje en roer tot de suiker opgelost is. Laat een beetje afkoelen.

  4. Zeef de bloem met het bakpoeder en cacao. Roer er het honingmengsel door en een voor een de eieren. Roer tot een glad beslag. Schep de helft van het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel er met een theelepel de vulling over en dek af met de rest van het beslag. Strijk het oppervlak glad. Bak 45 minuten in de oven. Test met een prikkertje of de cake gaar is. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  5. Doe de ingrediënten voor het glazuur in een kom en laat alles au bain-marie smelten. Roer goed om. Laat het glazuur afkoelen en bestrijk er de cake mee. Snijd vervolgens in stukken, serveer en genieten maar!