Chocoladecake

Chocoladecake

Een recept van Foodblogger Healthy by Dana
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Chocoladecake

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 4 bananen (gepureerd)
    • 2 tl vanille
    • 140 g (2/3 cup)
    • 60 ml kokosolie (of zonnebloemolie, 1/4 cup)
    • 150 g boekweitmeel (1,5 cup)
    • 2 tl
    • 1 snufje zout
    • 40 g (1/2 cup)
    • 75 g walnoten (grof gehakt) (1/2 cup)
    • 75 g chocolate chips (1/2 cup, optioneel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze in.
  2. Meng in een grote kom de bananen, vanille, kokosolie en agavesiroop.
  3. Meng in een andere kom het boekweitmeel, bakpoeder, zout en de cacaopoeder goed door elkaar.
  4. Roer de 'natte' ingrediënten door de 'droge' ingrediënten totdat je een egale kleverige massa hebt.
  5. Voeg hier de in stukjes gehakte walnoten en eventueel de chocolade aan toe. Roer ook dit goed door elkaar.
  6. Giet in de bakvorm en bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. De cake is gaar als een saté-prikker er droog uit komt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!