Chocoladecakejes met een twist

Chocoladecakejes met een twist

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Chocoladecakejes met een twist

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g pure chocolade.
    • 50 g margarine
    • 1 dl Blue Band Finesse
    • 1 handjevol pistachenoten (gehakt)
    • 120 g amandelmeel (= amandelpoeder)
    • 6 eieren (gesplitst)
    • 150 g
    • 100 g rauwe cacaopoeder
    • 200 g ruwe rietsuiker
    • 250 g kokosolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor de chocoladecrème: Breng 1 dl Blue Band Finesse aan de kook met 50 g margarine. Giet dit over 200 g pure chocolade (in stukjes) en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat opstijven tot een smeerbare pasta.
  2. Doe de kokosolie, cacao en agavesiroop in een sauspannetje en laat al roerend smelten. Laat afkoelen.
  3. Mix de eieren met de helft van de suiker tot een bleke massa en schep het cacaomengsel erdoor. Voeg het amandelmeel toe en meng goed.
  4. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en schep dit voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in goed beboterde vormpjes en bak de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
  5. Bestrijk rijkelijk met chocoladecrème en werk af met chocolade schilfers, cacaopoeder en pistachenootjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!