Chocoladecappuccino

Chocoladecappuccino

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Chocoladecappuccino

Ingrediënten voor 4 personen
    • 200 g chocoladedruppels (fondantchocolade)
    • 60 ml
    • 60 ml
    • 250 ml
    • 2 el
    • 150 ml crème fraîche
    • chocoladedecoratie
    • 3 eieren
    • 12 koekjes (Italiaanse amarettikoekjes of lange vingers)
Minder dan 30 minuten + afkoelen

  1. Smelt de chocoladedruppels samen met de koffie au bain-marie. Roer om en voeg de koffielikeur toe.

  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers in een steelpannetje los met 2 eetlepels van de warme chocolade. Voeg de rest van de chocolade toe en warm op een heel zacht vuurtje op. Roer tot het begint in te dikken en giet het mengsel over in een grote mengkom.

  3. Klop de eiwitten met een mespunt suiker stijf. Klop 200 ml room stijf met de rest van de suiker. Meng een kwart van de room door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest van de opgeklopte room en de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet de koffieroom in glaasjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

  4. Meng de zure room met de resterende 50 ml ongeklopte slagroom en schep een lepel op de cappuccino’s. Werk af met chocoladeschilfers en serveer met de amaretti.

Misschien vind je dit ook wel lekker!