Chocoladecupcake met chocoladehart

Chocoladecupcake met chocoladehart

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Chocoladecupcake met chocoladehart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 125 g
    • 2 el
    • 2 el (in stukjes)
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 1 tl bicarbonaat
    • 250 g (voor de boterroom)
    • 5 el (voor de boterroom)
    • 1 druppel voedingskleurstof (roos)
    • 150 g pure chocolade (voor het chocoladehartje)
    • sesamzaadje (roos)
    • 125 g margarine (ongezouten)
    • 125 g margarine (voor de boterroom)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de suiker en de margarine witromig. Meng de eieren één voor één door de crème.

  2. Meng de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en de baksoda.Meng dan met de botercrème en spatel de stukjes witte chocolade erdoorheen.

  3. Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul ze voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. Voor de room: klop de margarine, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe de kleurstof erbij en meng goed. Zet even opzij.

  5. Voor de chocolade hartjes: smelt de chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of decoratiespuit met een kleine opening. Spuit hartjes op bakpapier en laat afkoelen.

  6. Voor de afwerking: doe de boterroom in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Werk af met een chocolade hartje en bestrooi met rode suikerparels.

Misschien vind je dit ook wel lekker!