Chocolademousse met gebakken peer en cranberry

Chocolademousse met gebakken peer en cranberry

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Chocolademousse met gebakken peer en cranberry

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 gelatineblaadje
    • 1 kleine banaan
    • 1 el gedroogde cranberry
    • 2 tl cacaopoeder
    • 2 el
    • 0.5 tl Becel Gold bakken, braden en koken (pakje)
    • 0.5 kleine stevige peer
    • 1 mespuntje kaneelpoeder
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Week de gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Verwarm de melk in een klein pannetje op en laag vuur (let op dit gaat snel). Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat de melk iets afkoelen. 

  2. Doe de cacaopoeder en de in plakjes gesneden banaan in een hoge kom. Pureer alles met de staafmixer. Schenk het melkmengsel erbij en haal de draaiende staafmixer een paar keer langzaam omhoog zodat een schuimig mengsel ontstaat. 

  3. Schenk de mousse in de bakjes of glaasjes en laat de mousse in de koelkast in ca. 45 minuten opstijven.

  4. Hak de cranberry’s fijn. Schil vlak voor het serveren de peer en snijd hem in 6 partjes. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peerpartjes aan beide kanten lichtbruin.

  5. Neem de chocolademousse uit de koelkast, zet de schaaltjes of glaasjes op een passend bordje, strooi er een beetje van de cranberry’s over en leg de gebakken peer ernaast. Bestuif de peer met een beetje kaneelpoeder en bestrooi met de rest van de cranberry’s.

Verrukkelijke combinatie, chocolademousse met gebakken peer en gedroogde cranberry's. Lekker en extra verantwoord dankzij de Becel Gold voor bakken, braden en koken.

Bron: Becel