Chocolademousse taartjes

Chocolademousse taartjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Chocolademousse taartjes

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 gelatineblaadje
    • 50 ml
    • 2 plakjes ontbijtkoek (dun gesneden)
    • 15 g blauwe bessen (evt. diepvries, ontdooid)
    • 0.5 banaan
    • 50 g aardbeien (evt. diepvries, ontdooid)
    • 1 tl cacaopoeder
    • 0.5 tl kaneelpoeder
    • 15 g verse frambozen (evt. diepvries, ontdooid)
    • 0.5 tl Becel Original (vloeibaar) (5 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de bakjes met bakpapier. 

  2. Week de gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Verwarm de melk in een klein pannetje op en laag vuur, let op dit gaat snel. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat de melk iets afkoelen. 

  3. Doe de in plakjes gesneden banaan met de aardbeien, de cacaopoeder en het kaneelpoeder in een hoge kom. Pureer alles met de staafmixer. Schenk het melkmengsel erbij en haal de draaiende staafmixer een paar keer langzaam omhoog zodat een schuimig mengsel ontstaat. Zet het mengsel 10 minuten in de diepvries om iets op te stijven.

  4. Schenk de helft van de mousse in de bakjes. Leg de helft van de frambozen en bessen langs de rand en schenk de rest van de mousse erop. Leg er dan een plakje ontbijtkoek op, snijd bij en zet de bakjes minimaal 2 uur in de koelkast. 

  5. Verkruimel de rest van de ontbijtkoek en roer er de vloeibare margarine door. Bak de kruimels 3 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag en schud ze op keukenpapier.

  6. Haal een mes langs de randen van de schaaltjes en keer de taartjes op bordjes. Garneer de chocolademoussetaartjes met de rest van de frambozen, de bessen en het krokante ontbijtkoekkruim. Strooi ook wat van het kruim rond het taartje.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!