Chocoladesalami

Chocoladesalami

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Chocoladesalami

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 130 g gehakte dadels (gewicht zonder pitten)
    • 1 verse muntblaadjes
    • 80 g droge koekjes
    • 40 g amandelen of hazelnoten
    • 40 g rauwe cacaopoeder
    • 125 g kokosvet
    • 125 g margarine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de muntblaadjes) tot een egale massa. Gebruik hiervoor een mixer met deeghaken en begin met de boter en het kokosvet.
  2. Voeg daarna de fijngehakte dadels toe en dan de cacaopoeder (door een zeefje om klontjes te voorkomen). Pas als alles mooi gemengd is, kun je de koekjes (zeer grof verkruimeld) en de noten (grof gehakt) toevoegen.
  3. Rol een ‘worst’ van het mengsel en verpak deze strak in plasticfolie.
  4. Leg de salami minstens twee uur in de ijskast en serveer gesneden in dikke plakken en gegarneerd met muntblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!