Chocoladesoufflé

Chocoladesoufflé

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Chocoladesoufflé

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 180 g pure chocolade (in stukjes)
    • 70 g (fijn)
    • poedersuiker (voor garnering)
    • margarine (voor de vormpjes)
    • 3 eieren
    • 2 eiwitten
    • 1.5 dl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken!) en roer tot de chocolade gesmolten is en het mengsel mooi glad lijkt. Laat het afkoelen.

  3. Splits de eieren. Roer de eidooiers los en vermeng ze met de gesmolten chocolade. Roer weer heel goed glad.

  4. Klop de eiwitten stijf met de suiker, tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de chocolade.

  5. Vet de soufflévormpjes goed in met margarine. Schep in elke vorm een portie soufflébeslag, tot op 1 cm van de rand (de soufflé moet kunnen rijzen zonder over de rand heen te komen).

  6. Bak 8 à 10 minuten in het midden van de oven. Strooi er wat gezeefde poedersuiker over en serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!