Chocoladetaart

Chocoladetaart

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Chocoladetaart

Ingrediënten voor 25 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g pure chocolade
    • 275 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 3 eieren
    • 225 g
    • 75 g zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 100 g amandelen (gemalen)
    • 1 stokje vanille (het merg)
    • poedersuiker (voor decoratie)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Smelt 350 g chocolade met 225 g margarine al roerende in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Laat het mengsel iets afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel en klop de gesmolten chocolade er in delen door. Spatel het bakmeel, mespunt zout, amandelen en vanillemerg erdoor.

  3. Schenk het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm en bak de taart in 40 tot 45 minuten nét gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C.

  4. Smelt 250 g chocolade met 50 g margarine in een kom boven een pan met heet water, laat afkoelen tot het nog net strijkbaar is en schenk het glazuur over de taart. Laat de chocolade harden.
  5. Leg er een uitgeknipte haas op en bestrooi dun met poedersuiker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!