Chocoladetaart met zomerfruit

Chocoladetaart met zomerfruit

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Chocoladetaart met zomerfruit

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 5 eieren
    • 150 g
    • 150 g kwark
    • 0.5 tl kaneel
    • 4 el
    • 100 g
    • 50 g
    • 200 g
    • 60 g
    • 2 el
    • 200 ml
    • 300 g (gemengd, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen)
    • 150 g margarine
    • 1 limoen (sap)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Splits de eieren. Klop het eiwit samen met de helft van de suiker stijf. Klop de rest van de suiker samen met de margarine en de eidooiers witschuimig. Klop de rest van de smaakmakers erdoor en schep voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.

  3. Stort het beslag in een met margarine en bloem ingevette bakvorm en schuif 40 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

  4. Meng voor de topping de roomkaas met het limoensap, de poedersuiker en de vanillesuiker. Klop de room stijf en schep deze voorzichtig door het roomkaasmengsel heen.

  5. Bestrijk de taart met de kaastopping. Of vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit er roosjes mee.

  6. Spoel de vruchten en laat goed uitlekken. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de vruchten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!