Churros met chocoladedip

Churros met chocoladedip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Churros met chocoladedip

Ingrediënten voor 25 personen
    • 350 ml
    • 175 g
    • zonnebloemolie
    • poedersuiker
    • zout
    • 200 g chocoladedruppels
Minder dan 30 minuten

  1. Giet 350 ml water in een pan, voeg een snufje zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg alle bloem toe en kook al roerend totdat het mengsel loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur en laat het mengel afkoelen.
  2. Verhit de olie in een pan tot ongeveer 180-190 ºC. Doe het afgekoelde mengsel in een spuitzak met kartelrand. Spuit churros op een bord met bakpapier en snijd ze met een mes op de gewenste lengte af en leg ze meteen in de hete olie.
  3. Wacht tot de churros goudbruin zijn, schep ze uit de pan, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
  4. Smelt de chocolade druppels in een pannetje en geniet van churros met chocoladesaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!