Citroenkip met honing en hollandaisesaus

Citroenkip met honing en hollandaisesaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Citroenkip met honing en hollandaisesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • ingrediënten

    • 500 g krieltjes in schil
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 350 g groene asperges
    • 4 eieren
    • 4 el
    • 0.5 citroen (uitgeperst)
    • 4 takjes
    • Blue Band Vloeibaar
    • 4 kipfilets
    • 100 g (voorgewassen)
    • 1 zakje dressing naar keuze (Tip: Calvé Dressing Caesar)
    • 1 zakje Knorr Hollandaise Saus
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en de cherrytomaatjes. Kook de krieltjes kort voor en bak ze vervolgens bruin. Zet apart en laat ze afkoelen.
  2. Snijd van de asperges de onderste harde en dikkere gedeeltes af en blancheer de asperges in ruim kokend water.
  3. Kook de eieren naar keuze hard of zacht. Haal de blaadjes van de steeltjes van de tijm.
  4. Meng de honing met het citroensap en de tijm blaadjes. Verhit in een koekenpan twee eetlepels vloeibare margarine en bak hierin de kipfilets goudbruin en gaar. Besmeer met een kwastje de kipfilets aan beide kanten met het honing/citroen mengsel en verhit de kipfilets kort.
  5. Voeg alle ingrediënten voor de salade bij elkaar (behalve de eieren) en meng hier de dressing doorheen.
  6. Bereid de hollandaise saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de kip over de borden, schenk de saus erover en maak het gerecht af met de salade en partjes ei.
Bron: Knorr