Citroenpasta met heilbot en asperges

Citroenpasta met heilbot en asperges

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Citroenpasta met heilbot en asperges

Ingrediënten voor 4 personen
    • 150 g gerookte heilbotten
    • 125 ml
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el (gehakt + extra blaadjes)
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 el (Parmezaanse)
    • 2 el kappertjes
    • 0.5 bosje asperge (groen)
    • 0.5 bosje asperge (witte)
    • 400 g (tagliatelle)
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  2. Maak de asperges schoon en snijd ze met behulp van een dunschiller in sliertjes. Kook ze 2 minuten in het pastakookvocht. Giet af en houd 75 ml van het kookvocht apart.

  3. Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Doe de zure room, het citroensap en het pastakookvocht erbij en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de Parmezaanse kaas, de gehakte basilicum en de kappertjes door de saus en schep om.

  5. Giet de saus bij de pasta en de asperges. Verdeel over borden en werk af met plakjes gerookte heilbot en verse basilicum.