Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el Calvé dressing (Honing Mosterd)
    • 1 zakje gemengde salade (75 g)
    • 200 g gerookte heilbotten (dungesneden)
    • zout en peper
    • 50 g (grofgeraspt)
    • 1 citroen
    • 3 el vloeibare margarine
    • 3 el poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Strooi 12 hoopjes geraspte kaas op ruime afstand van elkaar op een bakplaat en laat de kaas in de hete oven in 2 tot 3 minuten smelten. Laat ze afkoelen en hard worden op de bakplaat.

  3. Was de citroen en snijd in 8-10 dunne plakken. Halveer de plakjes en verwijder de pitten.

  4. Verwarm de vloeibare margarine, zonder dat die bruin wordt, in een grote koekenpan. Verdeel de plakjes citroen over de bodem van de pan en bestrooi ze met wat peper en zout. 

  5. Bak de plakjes op een laag vuur ca. 2 minuten en keer ze om. Bestrooi de citroen met de helft van de poedersuiker en bak ze nog eens 2 minuten en keer ze om. Strooi dan de rest van de poedersuiker erover en bak 30 seconden langer. Laat de citroenplakjes afkoelen.

  6. Snijd de plakjes gerookte heilbot in vieren.
  7. Verdeel de plakjes citroen een beetje verspreid over 4 borden of 8 schoteltjes. Strooi vlak voor het eten de sla erover. Leg de stukjes heilbot tussen de sla. Besprenkel de sla met de dressing en leg de kaaskoekjes ertussen.

Heerlijke frisse citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes. Bak de kaaskoekjes in de oven. De salade is voorzien van afgekoelde plakjes citroen die kort zijn gebakken met poedersuiker en Calvé dressing Honing Mosterd.

Bron: Calvé