Citroentaart met sinaasappel

Citroentaart met sinaasappel

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Citroentaart met sinaasappel

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 75 g
    • 4 eieren
    • 1 eidooier
    • 1 el melk
    • zout
    • 2 sinaasappelen (sap)
    • 2 citroenen
    • gekonfijte sinaasappelschil (enkele plakjes)
    • 120 g
    • 0.5 el room
    • 225 g margarine (+ wat extra)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Snijd 125 g boter in blokjes. 

  3. Beboter de taartvorm. Pers de citroenen en de sinaasappels. Smelt 100 g margarine.

  4. Doe de bloem, de boterblokjes, de poedersuiker, de room, de melk, 1 ei en een snufje zout in een mixer en draai tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem. Wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm. Prik de bodem in met een vorm. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.

  6. Dek de taartbodem af met aluminiumfolie. Bestrooi met droge bonen of keramische bakparels en bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de folie en de bonen, zet nog 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  7. Verlaag de oventemperatuur tot 180 ºC.

  8. Klop 3 eieren en de dooier los met het suiker. Schenk het fruitsap en de gesmolten margarine erbij. 

  9. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet ca. 45 minuten in de oven, tot de crème stolt en mooi goudgeel kleurt. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de vorm. Ontvorm en werk af met plakjes gekonfijte sinaasappel.