Claressefilet met doperwten & tuinkers

Claressefilet met doperwten & tuinkers

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Claressefilet met doperwten & tuinkers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g verse doperwten (groentekoelvak)
    • 2 el
    • 60 g
    • 2 uien
    • 4 claresse- of meervalfilets
    • 2 tl
    • 1 kg vastkokende aardappels
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de doperwten in een bodem water met zout 4 minuten.

  3. Smelt in een koekenpan 20 gram boter. Bak de aardappelen in 8 minuten goudbruin en krokant; bestrooi ze na 5 minuten met de kerriepoeder.

  4. Smelt in een koekenpan 20 gram boter. Bestrooi de visfilet met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar.

  5. Smelt in een hapjespan de resterende 20 gram boter. Fruit de ui. Voeg de doperwten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de tuinkers en zout en peper naar smaak toe.

  6. Verdeel de kerrie-aardappelen met de visfilet over 4 borden. Schep er de doperwten bij.