Consommé met eendenborst

Consommé met eendenborst

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Consommé met eendenborst

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 l
    • 2 wilde eenden (de karkassen, bij poelier)
    • 3 takjes selderij
    • 1 prei
    • 2 el
    • 2 el
    • 300 ml eiwitten
    • 250 g
    • peper
    • zout
    • 2 eendenborstfilets
    • 1 preiwit
    • 50 g vers eekhoorntjesbrood
    • 4 el (gehakt)
    • 2 wortels
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de bouillon tot de helft in. Rooster de eendenkarkassen 20 minuten in de warme oven. Doe ze in de bouillon, laat in 2 à 3 uur tot de helft inkoken. Zeef, laat afkoelen en schep het vet eraf.

  3. Snijd de groenten fijn: 1 wortel, 2 takjes selder en 1 prei. Meng de groenten met het kippengehakt, het eiwit, de tomatenpuree en de ketchup. Doe dit bij de bouillon, om de bouillon te klaren. Breng aan de kook, laat 15 minuten sudderen. Draai het vuur uit. Laat afkoelen tot de 'koek' gestold is en naar de bodem zakt. Roer níét om! Giet door een zeef.

  4. Snijd de groenten voor de afwerking in blokjes: 1 wortel, 1 preiwit en 1 takje selder. Borstel het eekhoorntjesbrood en snijd in plakjes. Gaar ze even en laat uitlekken.

  5. Bak de eendenborst in een pan zonder boter of olie, eerst op de velkant, dan op de andere kant. Snijd in dunne plakjes.

  6. Schep de consommé in kommetjes. Werk af met plakjes eendenborst, eekhoorntjesbrood, groenten en bieslook.