Coq au vin

Coq au vin

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Coq au vin

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 stengel bleekselderij
    • 3 el (fijngesneden)
    • 1 laurierblaadje
    • 2 stengels
    • 1 snufje peper en zout
    • 2 takjes tijm
    • 2 tenen knoflook (geplet)
    • 1 fles rode wijn
    • 1 el bloem
    • 1 boerenkip (van 1.5 kg, in stukken)
    • 40 g margarine
    • 150 g mager ontbijtspek
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in 10-15 minuten krokant op zacht vuur in de margarine.

  2. Schep het spek uit de pan en bak de met zout en peper bestrooide stukken kip rondom bruin in het achtergebleven braadvet.
  3. Neem ook de kip uit de pan en bak de uitjes en champignons in het achtergebleven vet lichtbruin.
  4. Schep het braadvet op 3 eetlepels na uit de pan en leg kip en spek terug in de pan.

  5. Strooi de bloem erover en verwarm 3 minuten.

  6. Verwarm de wijn en schenk dit in de pan.
  7. Breng aan de kook en voeg knoflook en bouquet garni (de samengebonden stengel bleekselderij, stengels peterselie, takjes tijm en laurierblaadje) toe.

  8. Stoof de kip afgedekt op zacht vuur gaar in ca. 1 uur of in een voorverwarmde oven op 160°C.

  9. Verwijder het bouquet garni en kook de saus eventueel iets in tot een goede dikte.
  10. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
  11. Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Misschien vind je dit ook wel lekker!