Indisch gehakt met sperziebonen

Indisch gehakt met sperziebonen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Indisch gehakt met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 260 g sperziebonen
    • 5 el (Calvé)
    • 1 ui
    • 250 g Chinese eiermie (Conimex)
    • 1 blikje mais (uitgelekt)
    • 3 el ketjap manis
    • 2 teentjes knoflook
    • 500 g
    • 500 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de Chinese eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het gehakt rul en voeg de ui en knoflook toe.

  2. Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook. Vervolgens op een lagere temperatuur de suiker, sambal, ketoembar, djahé, djintan en pindakaas toevoegen.

  3. Goed doorroeren en de sperziebonen en de mais toevoegen. Even aan de kook brengen, de ketjap erdoor roeren en even op een lagere temperatuur laten pruttelen.

  4. Voeg de eiermie toe en meng het goed!

Misschien vind je dit ook wel lekker!