Coupe aardbeien met granité van meloen

Coupe aardbeien met granité van meloen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Coupe aardbeien met granité van meloen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g aardbeien
    • 1 vanillestokje
    • 400 g
    • 12 blaadjes
    • 2 charentaismeloenen (rijp)
    • 1 citroen
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Halveer de meloenen, verwijder de zaadjes en de schil. Snijd in stukken. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

  2. Doe 100 g suiker in een pannetje met 100 ml water. Laat 8 minuten koken tot een lichte siroop. Neem de siroop van het vuur en laat afkoelen. Hak 8 blaadjes basilicum fijn en roer ze door de siroop.

  3. Snijd de meloen in stukken en mix goed fijn met de suikersiroop en het citroensap. Giet het mengsel in een laag diepvriesbakje en zet zonder af te dekken in de diepvries.

  4. Na 1 uur vormen zich kristallen aan de rand van het bakje: roer ze met een vork naar het midden. Zet de meloen weer in de diepvries en herhaal het roeren elk halfuur, tot de granité na ongeveer drie uur volledig bevroren is. 

  5. Doe 300 g aardbeien in een pannetje samen met 300 g suiker, een opengesneden vanillestokje met het merg losgemaakt, en met 500 ml water. Breng aan de kook, haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken. Haal het vanillestokje uit de pan en bewaar deze. Mix het aardbeienwater fijn en giet door een zeef.

  6. Marineer de rest van de aardbeien 30 minuten in het aardbeienwater. Het vanillestokje kan hierbij worden gedaan.

  7. Maak de granité los met een vork en verdeel over gekoelde glazen. Werk af met de gemarineerde aardbeien en een blaadje basilicum.