Courgette-kaasburgers

Courgette-kaasburgers

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Courgette-kaasburgers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 courgette
    • 100 g
    • 1 ei
    • 65 g (ca. 1/2 bol)
    • 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 rode ui
    • 1 handje verse munt
    • 1 handje veldsla
    • zout en peper
    • 4 broodjes
  • voor de saus

    • 4 el Hellmann's Real
    • 6 el
    • citroensap
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rasp de courgette fijn. Dit kan met de keukenmachine of met een handrasp.

  2. Doe de rasp samen met het ei, de bloem, de twee kaassoorten, de knoflook, de ui, de munt en wat peper en zout in de keukenmachine. Mix de ingrediënten tot een egale substantie. Het hoeft geen moes te worden, dus meng niet minutenlang door. Geen keukenmachine? Met je handen kun je het mengsel ook maken, maar zorg dan wel dat je de kaas, knoflook, munt en het uitje zeer fijn snijdt.

  3. Vorm vervolgens burgers van het mengsel. 

  4. Verwarm wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de burgers op laag vuur aan beide kanten goudbruin (ca. 7 minuten per kant). 

  5. Meng, terwijl de burgers bakken, alle ingrediënten voor de saus (de mayonaise, de yoghurt en wat citroensap).

  6. Snijd de broodjes open, beleg met wat sla, leg hierop een burger en maak af met de mayonaise-yoghurtsaus.