Courgette lasagne met kaas

Courgette lasagne met kaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Courgette lasagne met kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje geraspte kaas
    • 1 aubergine
    • peper en zout
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • 1 ui
    • 1 courgette
    • 1 paprika
    • 1 handje verse basilicum
    • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
    • 2 tenen knoflook
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 2 wortels
    • 150 g gepelde tomaten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 175°C en was de courgette en snijd er in de lengte lange plakken vanaf. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.

  2. Snijd ook de wortelen, paprika en aubergine in stukjes
  3. Fruit de ui en de knoflook en voeg even later de aubergine, paprika en wortelen toe. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zacht bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Voeg tenslotte de gepelde tomaten toe en laat het nog even op laag vuur koken.

  4. Breng de saus op smaak met fijngesneden basilicum en wat gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in en begin de lasagne met een beetjes saus. Leg hier vervolgens de courgette plakken op gevolgd door de kaas.

  6. Daarna weer een laagje saus en vervolgens weer de courgette plakken. Ga hiermee door tot de bladen op zijn en eindig met een laagje saus en de geraspte kaas. Zet de schaal vervolgens in de oven voor ca. 30 minuten.

  7. Aantal kcal: 437 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!